Στην Κύπρο εκπρόσωπος του Γκουτέρες – Τι θα εξετάσει

Στην Κύπρο εκπρόσωπος του Γκουτέρες – Τι θα εξετάσει

Κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού-Γραμματέα κ. Farhan Haq, ανέφερε ότι η Αναπληρώτρια Βοηθός-Γενική-Γραμματέα του ΟΗΕ, Αρμόδια για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις κα Bintou Keita θα επισκεφθεί αυτό το μήνα το Κόσοβο και την Κύπρο.

Σημείωσε ότι στην Κύπρο θα βρίσκεται στις 9-11 Μαΐου, όπου θα εξετάσει με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, UNFICYP, την εφαρμογή των σχετικών εισηγήσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη λειτουργία της αποστολής. Σημείωσε παράλληλα ό τι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της θα συναντηθεί με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με ενδιαφερόμενους φορείς των δύο πλευρών, εκπροσώπους της διπλωματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ κ. Hami Aksoy, ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ομοσπονδιακή λύση με τη στάση των Ελληνοκυπρίων και ότι είναι καιρός να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος καθώς και τις συνεχιζόμενες αναφορές για το διορισμό της κας Jane Holl Lute ως προσωρινής απεσταλμένης του Γενικού-Γραμματέα, ο κ. Haq απάντησε ότι δεν έχει να ανακοινώσει κάτι σχετικά με ενδεχόμενη επίσκεψη και σε οτιδήποτε σχετικά με διορισμό ειδικού απεσταλμένου.

Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων, πρόσθεσε ωστόσο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό.

ΓΤΠ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE