Ο Νετανιάχου συναντά τον Πούτιν στις 9 Μαΐου στη Μόσχα

Ο Νετανιάχου συναντά τον Πούτιν στις 9 Μαΐου στη Μόσχα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη 9 Μαΐου στη Μόσχα και θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, γνωστοποίησαν ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης και το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου.

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα την 9η Μαΐου. Προσεκλήθη να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση για την 73η επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο)», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, όπου επιβεβαιώνονται και οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και του Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στη διεθνή κοινότητα να «διορθώσει ή να απορρίψει» τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ενόψει και της προθεσμίας της 12ης Μαΐου που έχει ορίσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Επιπλέον, το Ισραήλ ανησυχεί διότι το Ιράν εδραιώνει τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία και έχει στοχοθετήσει ιρανικές θέσεις εκεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE