Φιλική στιχομυθία Νετανιάχου-Τσίπρα – «Η επόμενη συνάντηση στην Κνωσό»

Φιλική στιχομυθία Νετανιάχου-Τσίπρα – «Η επόμενη συνάντηση στην Κνωσό»

Λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Τρίτης (8/5) αφίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τον υποδέχτηκε θερμά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και μετά την καθιερωμένη φωτογραφία τον «οδήγησε» στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Αλέξης Τσίπρας και Βενιαμίν Νετανιάχου είχαν μια απόλυτα φιλική στιχομυθία, πράγμα που έδειξε –τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες- το θερμό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις τρεις χώρες.

«Πόσο διαρκεί η πτήση από την Αθήνα», ρώτησε ο κ. Νετανιάχου για να απαντήσει ο κ. Τσίπρας «Μια ώρα και τριάντα λεπτά».

Ακολούθως και χαμογελώντας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ρώτησε για την πτήση από την Κρήτη, που είναι πιο σύντομη, και όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε να γίνει η επόμενη Τριμερής εκεί, ο πρώτος ξεδίπλωσε τις γνώσεις του.

«Να την κάνουμε στην Κνωσό», είπε, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει τον ιστορικό αυτό χώρο.

ΑΛ.ΜΙΧ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE