Το SDNA φέρνει στο φως το σκεπτικό από μια απόφαση που δημιουργεί δεδικασμένο για τις περιπτώσεις τραυματισμού προπονητή καθώς η ομάδα που αρνήθηκε να αγωνιστεί έπειτα από 100% επιβεβαιωμένο χτύπημα έχασε το ματς στα χαρτιά!
Ένα δεδικασμένο που συζητείται έντονα στους ποδοσφαιρικούς νομικούς κύκλους και που σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» στα χαρτιά, δημιούργησε προσφάτως η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ!
Πρόκειται για μια απόφαση που βγήκε στις 3 Μαΐου και αν έβγαινε κανένα μήνα νωρίτερα, πιθανόν να δικαίωνε τον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον… «τραυματισμό» του Γκαρσία! Όπως φυσικά θα δικαίωνε και τον Παναθηναϊκό για το περυσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς.
Η υπόθεση αφορά τον αγώνα Αχαϊκή-Αστέρας Βλαχιώτη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που ήταν να διεξαχθεί την 1η Απριλίου και δεν ξεκίνησε λόγω άρνησης των φιλοξενούμενων να αγωνιστούν, αφού ο προπονητής τους ξυλοκοπήθηκε και πήγε στο νοσοκομείο!
Η απόφαση βγήκε στις 3 Μαΐου και το SDNA έχει εξασφαλίσει το σκεπτικό και το παρουσιάζει!
Το ιστορικό έχει ως εξής: Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας και ενώ οι ομάδες έκαναν ζέσταμα, υπήρξε για κάποιο λόγο μεγάλη ένταση και ακολούθως συμπλοκή μεταξύ τους.
Από την συμπλοκή, τραυματίστηκε ο προπονητής του Αστέρα Βλαχιώτη, Νίκος Χελιώτης, ο οποίος ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ του αγώνα που τον εξέτασε, οδηγήθηκε με φορείο στο νοσοκομείο! Εκεί, οι γιατροί διέγνωσαν κάκωση κεφαλής, άλγος αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και άλγος αριστερού ώμου.
Και ενώ, λοιπόν, ο προπονητής των φιλοξενούμενων είχε ήδη οδηγηθεί στο νοσοκομείο, ο διαιτητής της αναμέτρησης κάλεσε κανονικά τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν!
Όμως, οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του Αστέρα Βλαχιώτη δήλωσαν ότι δεν γίνεται να αγωνιστούν χωρίς τον προπονητή τους και αρνήθηκαν να βγουν στον γήπεδο.
Το αποτέλεσμα; Ο Αστέρας Βλαχιώτη έχασε το ματς με σκορ 3-0 στα χαρτιά και του αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί επειδή δεν προσήλθε να αγωνιστεί!
Προσέξτε τώρα τα συμπεράσματα του δικαστηρίου και πώς οδηγήθηκαν σ’ αυτή την απόφαση, όπως αυτά καταγράφονται στο σκεπτικό τους:
«Παρά τη συμπλοκή μεταξύ των ομάδων, δεν ήταν αυτό που οδήγησε στην ματαίωση του αγώνα, αλλά η μη εμφάνιση της φιλοξενούμενης ομάδας και η ανακοίνωση στον διαιτητή της απόφασής της για μη συμμετοχή στον αγώνα.
Πράγματι ο προπονητής υπέστη σωματική βλάβη. Η απουσία αυτή, όσο και αν κρίθηκε σκόπιμη από την γιατρό του αγώνα, ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ από μόνη της λόγο ανωτέρας βίας, δεδομένου ότι η παρουσία του προπονητή μιας ομάδας δεν είναι προϋπόθεση αναγκαία για την έναρξη του αγώνα.
Ειδικότερα, ενώ είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή και η κατοχή δελτίου ιδιότητας από εκείνον, από καμία διάταξη του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα δεν συνάγεται ευθέως ή εμμέσως, ότι για να εμφανιστεί μια ομάδα για την έναρξη του αγώνα, είναι όρος η παρουσία του προπονητή της στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε ο ορισμός βοηθού προπονητή είναι υποχρεωτικός ώστε να συνεχιστεί ένας αγώνας χωρίς προπονητή».
Τι λένε, λοιπόν, οι δικαστές της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ; Λένε ότι ο προπονητής μιας ομάδας δεν χρειάζεται να υπάρχει στον πάγκο για να ξεκινήσει ένα ματς, αφού κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στον Κανονισμό. Ότι η απουσία του, δεν αποτελεί λόγο ανωτέρας βίας για να μην μπορεί να αγωνιστεί μια ομάδα και ότι επειδή στον ΚΑΠ αναφέρεται ως υποχρεωτική η παρουσία π.χ. του διαιτητή ή του γιατρού, θα έπρεπε προφανώς να υπάρχει και ειδική διάταξη για τον προπονητή!
Για την απόφαση αυτή καθ’ αυτή, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να την κρίνει όπως νομίζει.
Όμως, όπως είπαμε και παραπάνω, αν αυτή η απόφαση είχε βγει λίγο νωρίτερα και υπήρχε το δεδικασμένο, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να πάρει το ματς με τον Ολυμπιακό στα χαρτιά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα όφειλαν να αγωνιστούν και χωρίς τον προπονητή τους που αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας για το νοσοκομείο, χωρίς καν υπόδειξη του γιατρού του αγώνα και με σαφώς ελαφρύτερο τραυματισμό σε σχέση με τον τραυματισμό του προπονητή του Αστέρα Βλαχιώτη…
Πηγή: sdna.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ελαττωματικοί αερόσακοι: Έτσι θα καταλάβουμε αν τους έχουμε στο αυτοκίνητό μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις