Ακάρ: 'Θα προστατεύουμε τα δικαιώματα μας στην ΤΔΒΚ'

Ακάρ: 'Θα προστατεύουμε τα δικαιώματα μας στην ΤΔΒΚ'

O αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ συμμετείχε στην τελευταία φάση της στρατιωτικής άσκησης Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ σε δηλώσεις του έπειτα από την άσκηση Εφές την Πέμτη (10/5).

Ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι με κάθε ευκαιρία λέει πως η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στις θάλασσες, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. “Γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας.

Μαζί με αυτό οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας οι οποίες με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες, δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ στην Ανατολική Μεσόγειο και να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας στο νησί Κύπρος”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “σε αυτό το πλαίσιο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα με αποφασιστικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE