Ντάουνινγκ Στριτ: Ευκαιρία για στενότερη συνεργασία η επίσκεψη Ερντογάν

Ντάουνινγκ Στριτ: Ευκαιρία για στενότερη συνεργασία η επίσκεψη Ερντογάν

Σε ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα επικεντρωθεί η συζήτηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο η Τερέζα Μέι με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.


 
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, πηγές της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι δε θέλουν να προκαταβάλλουν την ακριβή ατζέντα της συνάντησης, χωρίς να διευκρινίζουν για την ώρα αν το θέμα θα συζητηθεί και με ποια έμφαση.
 
Σε δήλωσή του προς το ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στριτ είπε ότι η Βρετανίδα Πρωθυπουργός «ανυπομονεί να καλωσορίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Τούρκο Πρόεδρο». Η συνάντησή τους θα γίνει την Τρίτη.
 
«Η επίσκεψη είναι μια ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία να χτίσουν πάνω στη στενή συνεργασία μας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στο μεταναστευτικό, στην περιφερειακή σταθερότητα, στο εμπόριο και σε άλλους ζωτικούς τομείς.
 
»Η Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος Ερντογάν θα έχουν σημαντικές συζητήσεις για ένα φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος», είπε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE