ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι έλεγχοι οδήγησαν σε εντοπισμό χιλιάδων τσιγάρων από κατεχόμενα

Οι έλεγχοι οδήγησαν σε εντοπισμό χιλιάδων τσιγάρων από κατεχόμενα

Τσιγάρα από κατεχόμενα και άλλα αδικήματα, από ελέγχους σε Λεμεσό και Πάφο.

Ποσότητα αφορολόγητων τσιγάρων από τις κατεχόμενες περιοχές, εντόπισαν μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού στην κατοχή Βούλγαρου, ενώ σειρά άλλων αδικημάτων καταγράφονται από ελέγχους του Τμήματος Τελωνείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην κατοχή του Βούλγαρου εντοπίστηκε, την Τετάρτη (9/5), ποσότητα 2,160 τεμαχίων τσιγάρων και 400 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο. Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα είναι αφορολόγητα και ότι προέρχονταν από τις κατεχόμενες περιοχές, ενώ η υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 800 ευρώ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, μέλη της Αστυνομίας Πάφου και λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, ερεύνησαν τέσσερα υποστατικά στην Επαρχία Πάφου για εντοπισμό αδασμοαφορολογήτων εμπορευμάτων και κατά πόσον αυτά διαθέτουν άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τρία από τα υποστατικά δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και τα αδικήματα που διαπράχθηκαν έτυχαν εξώδικης διευθέτησης με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 200 ευρώ από τον κάθε ένα από τους ιδιοκτήτες τους.

Την Παρασκευή (11/5), εξάλλου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με λειτουργούς της Κινητής Μονάδας Ελέγχων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε διερχόμενα οχήματα στην Επαρχία Λεμεσού για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου.

Ελέχθησαν συνολικά 40 πετρελαιοκίνητα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι τέσσερα από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο και γι αυτό κατασχέθηκαν. Ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε εξώδικη διευθέτηση των τεσσάρων υποθέσεων, με την καταβολή συνολικού χρηματικού ποσού ύψους 4,500 ευρώ, ενώ τα οχήματα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το Τμήμα Τελωνείων ενημερώνει, επίσης, ότι η υπόθεση κατάσχεσης 33,140 τεμαχίων τσιγάρων και 6 κιλών και 800 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο, που έγινε το πρωί της 9ης Μαΐου 2018, σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, έτυχε εξώδικης διευθέτησης με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 13,500 ευρώ. Με τη καταβολή του πιο πάνω ποσού, ο Ελληνοκύπριος που συνελήφθηκε για την εν λόγω υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος.

Τέλος, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, επέβαλε ποινή προστίμου ύψους 2,500 ευρώ, στον Αιγύπτιο επιβάτη που παρέλειψε να δηλώσει κατά την άφιξή του στη Κύπρο στις 9 Μαΐου, την εισαγωγή 17 κιλών καπνού για ναργιλέ και συνελήφθηκε από τις Τελωνειακές Αρχές του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top