Ερντογάν: Ως δύο εγγυήτριες χώρες θα συζητήσουμε με Τερέζα Μέι και Κυπριακό

Ερντογάν: Ως δύο εγγυήτριες χώρες θα συζητήσουμε με Τερέζα Μέι και Κυπριακό

Για το Κυπριακό θα συζητήσει ο Τούρκο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ως δύο εγγυήτριες δυνάμεις που είναι Τουρκία και Βρεταντία, όπως ο ίδιος δήλωσε αναχωρώντας για το Ηνωμένο Βασίλειο όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη μέχρι τις 15 Μαίου.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρησή του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό θα συζητήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις και τρόπους ανάπτυξής τους, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ως χώρες-εγγυήτριες και οι δύο θα εξετάσουμε και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και τις ευρωπαϊκές σχέσεις. Επιπλέον, θα συζητήσουμε το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για τη Μέση Ανατολή, ειδικά για τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν»

Η συνάντησή του με την Τερέζα Μέι θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαϊου ενώ την ίδια μέρα θα έχει συνάντηση και με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνοδεύεται από έναν αριθμό υπουργών, που θα συμμετάσχουν στο τουρκο-βρετανικό φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE