ΥΓΕΙΑ

Απάντηση υπουργού Υγείας σε ΠΑΣΥΚΙ για τον θάνατο του 10χρονου αγοριού

Απάντηση υπουργού Υγείας σε ΠΑΣΥΚΙ για τον θάνατο του 10χρονου αγοριού

Τη λύπη του για την ατυχέστατη, όπως λέει, διασύνδεση που επιχειρείται να γίνει από τη συντεχνία των ιατρών του δημοσίου, μεταξύ του τραγικού θανάτου του 10χρονου μαθητή και του θέματος της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, εκφράζει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν είναι η ώρα να παρασυρόμαστε και να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια. Η έρευνα έχει πάρει τον δρόμο της και θα πρέπει όλοι μας να αφήσουμε τη δικαιοσύνη της να επιτελέσει το έργο της αμερόληπτα» αναφέρει ο Υπουργός σε γραπτή απάντησή του, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγείας. «Η διαδικασία εφαρμογής της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ έχει ήδη δρομολογηθεί. Μέχρι όμως να έχουμε απτά αποτελέσματα ιδιαίτερα από την αυτονόμηση, δεν θα δεχθώ σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν αυτά τα επιχειρήματα ως άλλοθι για ενδεχόμενα ιατρικά λάθη» σημειώνει.

Λέει ακόμη ότι οι χαρακτηρισμοί που προτάσσει η ΠΑΣΥΚΙ, όπως «η κατάρρευση των νοσοκομείων, η εξαθλίωση του τομέα της Υγείας, η έλλειψη υποδομών και η αποψίλωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων», δεν τον βρίσκουν καθόλου σύμφωνο και ισοπεδώνουν το έργο που επιτελείται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Υπενθυμίζει ότι εν αναμονή των απτών αποτελεσμάτων της αυτονόμησης, η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων. Μεταξύ αυτών, σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται στο πιο ψηλό επίπεδο από το 2012, ενώ έχει αυξηθεί κατά 50 ο αριθμός των ιατρών που στελεχώνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφία



Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top