ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Altamira

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Altamira

Η Κομισιόν ενέκρινε τη Δευτέρα (14/5), σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις, την εξαγορά της Altamira Κύπρου από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) και την Apollo Capital Management, L.P. ("Apollo") των ΗΠΑ.

Η Κομισιόν σημειώνει στην απόφαση ότι η Altamira Κύπρου δραστηριοποιείται στη διαχείριση, την επιβολή και την ανάκτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία σήμερα γίνεται αποκλειστικά από την ΣΚΤ. Προτίθεται δε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της για να παρέχει τις υπηρεσίες της σε άλλες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο.
 
Η ΣΚΤ είναι μια τράπεζα που δραστηριοποιείται στον τομέα της λιανικής και της εταιρικής τραπεζικής και της τραπεζικής ασφάλισης, αποκλειστικά στην Κύπρο, σημειώνει η Κομισιόν στην απόφαση. Η Apollo είναι μια ομάδα παγκόσμιων επενδυτικών κεφαλαίων.
 
Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συναλλαγή δεν εγείρει ανησυχίες όσον αφορά τον ανταγωνισμό, καθώς θα αυξήσει τον αριθμό των παρόχων υπηρεσιών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο, βελτιώνοντας έτσι το ανταγωνιστικό περιβάλλον.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν στο Προεδρικό - Βλέπει αύριο τον Έρχιουρμαν η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν στο Προεδρικό - Βλέπει αύριο τον Έρχιουρμαν η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα κατ' ιδίαν συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE