Γιλντιρίμ: Οι ΗΠΑ έριξαν βενζίνη στο κλίμα ειρήνης της περιοχής

Γιλντιρίμ: Οι ΗΠΑ έριξαν βενζίνη στο κλίμα ειρήνης της περιοχής

Έντονα καταδικάζει το Ισραήλ η Τουρκία καθώς και τις ΗΠΑ“οι οποίες έριξαν βενζίνη στο κλίμα ειρήνης στην περιοχή”, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προσθέτοντας ότι έχουν λάβει μια σειρά αποφάσεων λόγω των εξελίξεων και ότι συγκάλεσαν έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

“Την Παρασκευή στις 15.00 καλώ όλους τους συμπολίτες μας στην πλατεία του Γενίκαπι για μεγάλη συγκέντρωση”, είπε.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι “δυστυχώς γίναμε μάρτυρες της κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ” λέγοντας ότι σήμερα η τουρκική εθνοσυνέλευση θα πραγματοποιήσει ειδική σύνοδο για το πρόβλημα της Ιερουσαλήμ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Τουρκία και τα 81 εκατομμύρια του τουρκικού λαού θα συνεχίσουν να στηρίζουν την δίκαιη υπόθεση των Παλαιστινίων όπως μέχρι σήμερα.

Πρόσθεσε ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ είναι σαμποτάζ εναντίον της ειρήνης και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αγνόησαν την θέληση 128 χωρών του ΟΗΕ.

“Τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ πέρασαν στην ιστορία ως μια μέρα που χύθηκε αίμα μουσουλμάνων”, είπε. 

Απο ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE