ΔΙΕΘΝΗ

Αρνείται να καταδικάσει το Ισραήλ η Γερμανία

Αρνείται να καταδικάσει το Ισραήλ η Γερμανία

Το Βερολίνο τηρεί ουδέτερη στάση και αρνείται να καταδικάσει το Ισραήλ για τους θανάτους στη Γάζα.

Ακολουθώντας την παραδοσιακή διπλωματική της γραμμή απέναντι στο Ισραήλ, η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε και σήμερα να καταδικάσει ανοιχτά το κύμα βίας στη Γάζα και κυρίως να καταδικάσει τη στάση του Τελ Αβίβ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση και η Καγκελάριος είναι εξοργισμένοι και ανήσυχοι για όσα συμβαίνουν στη Γάζα και ιδίως για το ότι έχασαν τη ζωή τους από αληθινά πυρά πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και ανήλικοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ειρηνική διαμαρτυρία, κατηγόρησε όμως την οργάνωση Χαμάς πως βρίσκεται πίσω από την κλιμάκωση της βίας.

Σχετικά με τη στάση των Ισραηλινών, ανέφερε «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπισθεί τα σύνορα του, αλλά στα πλαίσια της αναλογικότητας στη χρήση βίας. Καλούμε και τα δύο μέρη σε αποκλιμάκωση».

Σε ερώτηση γιατί η Γαλλία σε δηλώσεις του Προέδρου Μακρόν καταδικάζει ανοιχτά τη στάση του Ισραήλ –κάτι που δεν γίνεται από το Βερολίνο- ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «είμαστε σε πολύ στενή επαφή με τη Γαλλία για το θέμα της Μέσης Ανατολής, όμως αυτή είναι η δική μας στάση».

Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για πρώτη φορά για την ανάγκη να υπάρξει διεθνής ανεξάρτητη επιτροπή η οποία και θα ερευνήσει τα γεγονότα στη Γάζα. Μέχρι τώρα, η Γερμανία ήταν της άποψης πως την αρμοδιότητα για τέτοια γεγονότα την έχει μόνον ο ισραηλινός στρατός.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top