Στην Κύπρο ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας - Συνάντηση με Αναστασιάδη

Στην Κύπρο ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας - Συνάντηση με Αναστασιάδη

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 18 και 19 Μαϊου ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας, Λορέν Φαμπιούς, για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο με τίτλο "Η κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή: προκλήσεις και λύσεις ". 

Σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία, κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Φαμπιούς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα παρευρεθεί σε επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης θα εγκαινιάσει την πλατφόρμα Alumni France-Cyprus, μια ψηφιακή πλατφόρμα για Κύπριους απόφοιτους γαλλικών πανεπιστημίων, που συστήνεται προκειμένου αυτοί να παραμείνουν στο δίκτυο αυτό, αλλά και να αξιοποιήσουν την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στη Γαλλία.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE