Κατά την περίοδο εκτέλεσης των εργασιών η λεωφόρος Ομήρου θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα, από τη συμβολή της με την Πλατεία Σολωμού μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ελευθερίας. Για διευκόλυνση των οδηγών θα εφαρμοστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Οπως αναφέρει, οι τρεις λωρίδες της λεωφόρου Ομήρου, με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Στασίνου, διαμορφώνονται ως εξής:
• Η αριστερή λωρίδα παραμένει ως έχει, με υποχρεωτική πορεία προς τα αριστερά (προς Πλατεία Σολωμού)
• Ως έχει παραμένει και η δεξιά λωρίδα, με υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά (προς οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη)
• Η μεσαία λωρίδα που ακολουθούσε ευθεία πορεία προς τη λεωφόρο Στασίνου αλλάζει, με υποχρεωτική προς τα δεξιά πορεία, επίσης προς την οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη.
Επίσης,
• Η δεξιά και μεσαία λωρίδα της οδού Α. Γ. Λεβέντη παραμένουν ως έχουν, με υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά και κατεύθυνση προς το παλιό ΓΣΠ.
• Η αριστερή λωρίδα της οδού Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, η οποία μέχρι σήμερα ακολουθούσε ευθεία πορεία προς τη λεωφόρο Μακαρίου διαμορφώνεται και θα επιτρέπει και τη στροφή προς τα αριστερά, όπου διαμέσου της λεωφόρου Ευαγόρου, τα οχήματα θα κατευθύνονται προς τη λεωφόρο Στασίνου.
• Η πορεία των οχημάτων από τη λεωφόρο Στασίνου προς την λεωφόρο Ευαγόρου δεν επηρεάζεται από τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Σημειώνεται ότι πέραν του χώρου στάθμευσης για 147 οχήματα (εκ των οποίων 8 θέσεις για οχήματα ΑΜΕΑ), θα κατασκευαστούν δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που θα συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου Ομήρου και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, νέου οδοστρώματος, οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020), τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας.
ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κλειστή μέχρι νεωτέρας η λεωφόρος Ομήρου- Τι θα γίνει με τους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας
Οι εργασίες για τη δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου αρχίζουν την Πέμπτη 16/5 στις 10π.μ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις στους δρόμους της Κύπρου - «Καμαρώστε τους!»
Θλίψη για τον θάνατο 52χρονου στην Κύπρο - «Το λεωφορείο πέρασε για να σε πάρει, όμως δεν κατέβηκες…» - Δείτε φωτογραφία
Ανείπωτη τραγωδία: Πήγε για μανιτάρια και δεν επέστρεψε ποτέ - Νεκρή 75χρονη, στη δημοσιότητα τα στοιχεία της
VIDEO - Τρόμος στον αέρα: Η προσγείωση που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία - Αεροπλάνο πάλευε με τους ανέμους
VIDEO - First Dates: Η 27χρονη Κύπρια βρήκε τον έρωτα - Η απρόσμενη κίνηση του 32χρονου στο ραντεβού τους
Απίστευτες σκηνές: «Κάηκε» η Λευκωσία για τα 100 χρόνια του ΑΠΟΕΛ - Βίντεο από το εντυπωσιακό pyro show

