ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φταίει παραπάνω απ’ όλους… Δεν του «κόβεις το κεφάλι»…

Φταίει παραπάνω απ’ όλους… Δεν του «κόβεις το κεφάλι»…

Ήταν κοντά και στα δυο τρόπαια, εν τέλει δεν πήραν ούτε ένα στον Απόλλωνα. Οι ελπίδες τους να γράψουν ιστορία, θάφτηκαν σε δυο τελικούς στο ΓΣΠ. Στις 29 του Απρίλη στο πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ και χθες στο κύπελλο με την ΑΕΚ. 

Ξεκίνησαν από χθες βράδυ, θα συνεχιστούν για κάμποσες μέρες οι συζητήσεις, πως η καλύτερη -θεωρητικά- ομάδα της σεζόν, έμεινε στο τέλος με δυο χείλη καμένα. 

Οι ευθύνες, όπως είθισται να λέμε, είναι συλλογικές. Πέφτουν στους ώμους, όλων όσων έχουν θέση σε ένα ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Τα ίδια ισχύουν κι όταν απονείμουμε τα εύσημα, όταν μια ομάδα φτάνει σε μια διάκριση. 

Αναφερόμενοι στον άνθρωπο που έχει τα γκέμια στα αποδυτήρια, μετά από επιτυχίες, τον χαρακτηρίζουμε… αρχιτέκτονα. 

Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, για το αποτυχημένο φινάλε της σεζόν, πάει στον Σωφρόνη Αυγουστή. Το αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος, αφού στον ενάμισι χρόνο που είναι στο προσκήνιο σαν πρώτος προπονητής των κυανολεύκων, δεν μας έδειξε ότι… κρύβεται μετά από ανάποδα αποτελέσματα. 

Κατάφερε να δημιουργήσει μια σούπερ ομάδα, η οποία σε πολλά παιχνίδια, «ανάγκασε» τους οπαδούς της κι όχι μόνο, να τρίβουν τα μάτια τους, από το ελκυστικό θέαμα που προσέφερε. Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, ο 41χρονος τεχνικός, θα προτιμούσε φυσικά να μην έμεναν μόνο στις θετικές εντυπώσεις, αλλά να κατάφερνε η ομάδα να τερμάτιζε την παντοκρατορία του ΑΠΟΕΛ. Εκείνος άλλωστε ήταν ο βασικός τους στόχος. 

Μάλλον εκείνο το κακό βράδυ της 29ης Απριλίου, θα προκαλεί εφιάλτες στον Αυγουστή, όταν… έρχεται στο μυαλό του. Παρά η χθεσινή αποτυχία της ομάδας, να «σώσει» τη σεζόν με την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου κυπέλλου.

Στον χαμένο τελικό με τον ΑΠΟΕΛ, κόστισε αρκετά στην ομάδα, το ότι ήταν πολύ αγχωμένος και νευρικός. Δεν είχε καθαρό μυαλό σωστής διαχείρισης του αγώνα. Όπως ο κάθε επαγγελματίας, ο Σωφρόνης, θα μάθει από τα λάθη του. 

Αν είμαστε στη θέση του Νίκου Κίρζη, ούτε που θα περνούσε απ΄το μυαλό μας η σκέψη, να «κόψουμε το κεφάλι» του ανθρώπου που ηγείται των αποδυτηρίων στο Κολόσσι από το Δεκέμβρη του 2016. 

Εκείνο που πρέπει να πράξουν οι δυο άντρες, είναι με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, να λάβουν αποφάσεις για τον Απόλλωνα της σεζόν 2018-19. Έχοντας στόχο να διατηρηθεί η ομάδα στα φετινά επίπεδα και να μπορέσει του χρόνου τον Μάη να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους της Λεμεσού.  

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top