ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΙΝΤΖΙ: Στήριξη στον παλαιστινιακό λαό - Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης

ΑΚΙΝΤΖΙ: Στήριξη στον παλαιστινιακό λαό - Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης

Την στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί αναχωρώντας το απόγευμα της Παρασκευής (18/5) για την Κωνσταντινούπολη όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης όπου θα εγκριθεί ψήφισμα των μουσουλμανικών χωρών για την κατάσταση στο Παλαιστινιακό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί σε σύντομη δήλωσή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, επανέλαβε τις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει από τον ΟΙΔ προς τις ΗΠΑ πριν το άνοιγμα της Πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα, αλλά – πρόσθεσε – οι ΗΠΑ δεν ακύρωσαν την απόφασή τους, η Πρεσβεία λειτούργησε στις 14 Μαϊου και ακολούθησε η άοπλη αντίδραση των Παλαιστινίων.
 
Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ και περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ένα μωρό ούτε καν ενός χρόνου, η μικρή Λεϊλά ανέφερε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι «καμιά στρατηγική δεν αξίζει περισσότερο από την ζωή ενός μωρού που δεν έγινε ακόμη 1 έτους».
 
Το κείμενο που θα εγκρίνουν, συνέχισε, έχει προετοιμαστεί από τους ΥΠΕΞ της ΟΙΔ όπου συμμετείχε και ο Κουντρέτ Οζερσάι,  «υπουργός εξωτερικών», καθώς το ψευδοκράτος είναι παρατηρητής. Απόψε, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, στην σύνοδο θα τον συνοδεύσει ο κ. Οζερσάι.
 
Ο Τ/κ ηγέτης θα επιστρέψει το Σάββατο (19/5) στα κατεχόμενα.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top