ΑΚΙΝΤΖΙ: Στήριξη στον παλαιστινιακό λαό - Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης

ΑΚΙΝΤΖΙ: Στήριξη στον παλαιστινιακό λαό - Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης

Την στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί αναχωρώντας το απόγευμα της Παρασκευής (18/5) για την Κωνσταντινούπολη όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης όπου θα εγκριθεί ψήφισμα των μουσουλμανικών χωρών για την κατάσταση στο Παλαιστινιακό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί σε σύντομη δήλωσή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, επανέλαβε τις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει από τον ΟΙΔ προς τις ΗΠΑ πριν το άνοιγμα της Πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα, αλλά – πρόσθεσε – οι ΗΠΑ δεν ακύρωσαν την απόφασή τους, η Πρεσβεία λειτούργησε στις 14 Μαϊου και ακολούθησε η άοπλη αντίδραση των Παλαιστινίων.
 
Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ και περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ένα μωρό ούτε καν ενός χρόνου, η μικρή Λεϊλά ανέφερε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι «καμιά στρατηγική δεν αξίζει περισσότερο από την ζωή ενός μωρού που δεν έγινε ακόμη 1 έτους».
 
Το κείμενο που θα εγκρίνουν, συνέχισε, έχει προετοιμαστεί από τους ΥΠΕΞ της ΟΙΔ όπου συμμετείχε και ο Κουντρέτ Οζερσάι,  «υπουργός εξωτερικών», καθώς το ψευδοκράτος είναι παρατηρητής. Απόψε, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, στην σύνοδο θα τον συνοδεύσει ο κ. Οζερσάι.
 
Ο Τ/κ ηγέτης θα επιστρέψει το Σάββατο (19/5) στα κατεχόμενα.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE