ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ παρέθεσε δείπνο στους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή

Ο ΠτΔ παρέθεσε δείπνο στους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε την Παρασκευή (18/5), στο Προεδρικό Μέγαρο, δείπνο προς τους συμμετέχοντες στη διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή: Προκλήσεις και Λύσεις».

Σε χαιρετισμό του στο δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «γνωρίζω καλά μέσω των διαφόρων κυβερνητικών Τμημάτων αλλά και της δουλειάς του Ινστιτούτου Κύπρου και του δικτύου των εταίρων τους στην περιοχή, ότι η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην αναμενόμενη αύξηση της συχνότητας του φαινομένου ξηρασίας, των ακραίων καιρικών συνθηκών, δασικών πυρκαγιών και άλλων επιπτώσεων από την Κλιματική Αλλαγή που αναπόφευκτα μπορούν να διασαλεύσουν την κοινωνική συνοχή.

Πολλές χώρες στην περιοχή, μεταξύ αυτών και η Κύπρος, ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένες θερμοκρασίες  και λειψυδρία» καθώς και άλλα φαινόμενα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.  

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος, ως η μόνη χώρα μέλος της ΕΕ στη Μέση Ανατολή, και ευρισκόμενη στην καρδιά αυτής της περιοχής, έχει επίγνωση της ευθύνης της για λήψη προληπτικών μέτρων και για ανάληψη ηγετικού ρόλου με στόχο τη μείωση του αντίκτυπου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διακεκριμένες προσωπικότητες που λαμβάνουν μέρος στη Διάσκεψη, σημειώνοντας ότι «η παρουσία εδώ διακεκριμένων εκπροσώπων διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων, περιφερειακής πολιτικής ηγεσίας διεθνών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της σημασίας αυτού του συνεδρίου».

Τέλος, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία και του Λοράν Φαμπιούς, είπε ότι η Κύπρος στηρίζει πλήρως τη γαλλική πρωτοβουλία για δημιουργία ενός Παγκόσμιου Συμφώνου για το Περιβάλλον.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top