ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Φονική έκρηξη σε γήπεδο κρίκετ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Φονική έκρηξη σε γήπεδο κρίκετ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όταν σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις σε γήπεδο στην πόλη Τζαλαλάμπαντ, αργά το βράδυ της Παρασκευής (18/5), δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι εκρήξεις έγιναν σε ποδοσφαιρικό στάδιο της πόλης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ένας αγώνας κρίκετ, ενώ μόλις είχε αρχίσει ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού, εξήγησε ο Σοχράμπ Καντέρι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκρήξεις οφείλονταν σε δύο ρουκέτες που εβλήθησαν εναντίον του γηπέδου.
 
Ο Αταουλάχ Χογκιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι οκτώ θεατές σκοτώθηκαν και άλλοι 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, η μια αμέσως μετά την άλλη.
 
Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.
 
Η βία στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, έχει κλιμακωθεί φέτος. Την περασμένη εβδομάδα, μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μιας δημόσιας υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.
 
Στην επαρχία δρουν τόσο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όσο και οι Ταλιμπάν. Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Νανγκαρχάρ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας στην επαρχία.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE