Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Στην ΚΕ του ΑΚΕΛ η άποψη Νομικών για την 56η έδρα

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Στην ΚΕ του ΑΚΕΛ η άποψη Νομικών για την 56η έδρα

Έχουμε στα χέρια μας την άποψη του Γραφείου Νομικών της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για το θέμα της βουλευτικής έδρας της Λεμεσού, θα το συζητήσουμε, πολύ σύντομα, στα αρμόδια σώματα του κόμματος, και θα διαμορφώσουμε τη θέση μας για το πώς συγκεκριμένα πλέον θα χειριστούμε το όλο ζήτημα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Πρόσθεσε πως "η πολιτική μας θέση έχει διαμορφωθεί εξ υπαρχής, υπάρχει εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση και η λαϊκή βούληση λέει ότι ανήκει στην Αλληλεγγύη".

Σε δηλώσεις, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας,  ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως "έχει κατανεμηθεί αυτή η έδρα, ότι και να λέγεται από κάποιους, και εκείνο που απομένει είναι πώς νομικά θα μπορούσε να ρυθμιστεί το όλο θέμα".

"Εμείς έχουμε ζητήσει από το Γραφείο Νομικών της Κεντρικής Επιτροπής να μας γνωμοδοτήσει ποιός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος, με βάση τη δεδομένη θέση των πολιτικών κομμάτων", ανέφερε ο κ. Κυπριανού, επισημαίνοντας πως "η γνωμάτευση ουσιαστικά μας συμβουλεύει για το πώς η λαϊκή βούληση θα μπορούσε να ρυθμιστεί με νομοθετικό τρόπο".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE