ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μία ακόμα μέρα στη… δουλειά για τον Παναθηναϊκό, «σβηστά» στα ημιτελικά

Μία ακόμα μέρα στη… δουλειά για τον Παναθηναϊκό, «σβηστά» στα ημιτελικά

Ο Κολοσσός ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο, ωστόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο μέρος, καθάρισε το ματς (69-87) και ετοιμάζεται για τους ημιτελικούς της Stoiximan.gr Basket League.

Μπορεί αυτή την φορά να μην έφτασε στους 100 πόντους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε από την Ρόδο μετρώντας ακόμα μία εμφατική νίκη (87-69).

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο από τον Κολοσσό (42-39), όμως στο δεύτερο μέρος ανέβασε «στροφές», κυριάρχησε και έκανε άνετα το 2-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League.

Οι «πράσινοι» μοίρασαν τον χρόνο συμμετοχής και είδαν κάθε παίκτη της δωδεκάδας να αποδίδει, με τους Κρις Σίνγκλετον (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Νίκο Παππά (11 πόντοι) και Μάικ Τζέιμς (11 πόντοι) να ξεχωρίζουν. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Νικ Καλάθη (8 πόντοι, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ σε 20:27″ συμμετοχής).

Ο Κολοσσός ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 5-2, ωστόσο ένα μικρό επιθετικό κρεσέντο του Παππά έδωσε αμέσως το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (5-9, 4′).

Δύο τρίποντα από τους Σίνγκλετον και Ρίβερς έφεραν τους «πράσινους» σε διψήφια διαφορά (7-17, 7′), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο +4 (16-20), καθώς ο Κολοσσός πλησίασε με καλάθια των Μπρέι και Σχίζα.

Ένα καλάθι του Σταμάτη έφερε τους Ροδίτες σε απόσταση… αναπνοής (18-20), ωστόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods «έτρεξε» ένα μικρό σερί 7-0 και προηγήθηκε γρήγορα με 27-18 (12′).

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και πάλι (25-27, 13′), ενώ οι «πράσινοι» έφτασαν και πάλι στο +7 (28-35), με τον Τζέιμς και τον Αντετοκούνμπο σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μπρέι και Ράιτ είχαν απαντήσεις από την πλευρά του Κολοσσού (33-35, 17′), ενώ ένα καλάθι του Σταμάτη έφερε τον Κολοσσό στο -3 (39-42) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος είχε μία εντελώς διαφορετική εικόνα και κύλησε σε… πράσινο τέμπο! Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ανέβασε «στροφές» και πάτησε γκάζι, με τους Νικ Καλάθη, Κρις Σίνγκλετον και Ζακ Όγκαστ να πρωταγωνιστούν.

Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 21-5 στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και ανέβασαν την διαφορά στους 20 πόντους (44-64, 27′), τοποθετώντας τις βάσεις για τη νίκη.

Σταμάτης και Μπιλλής βρήκαν σουτ και μειώσαν για τον Κολοσσό, που ήταν πίσω στο σκορ με 15 (52-67) στο 30ο λεπτό.

Η τέταρτη περίοδος είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς όλα είχαν κριθεί. Ο Παναθηναϊκός Superfoods διατήρησε το τέμπο σε υψηλό επίπεδο, δεν επέτρεψε στον Κολοσσό να πλησιάσει και έφτασε με άνεση στο τελικό 87-69, που του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League με 2-0.

Δεκάλεπτα: 16-20, 39-42, 52-67, 69-87.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Χάρις 2, Αγγελάκος 2, Μπρέι 16 (3), Ράιτ 14, Γιανγκ, Ουέαρ 6 (1), Σχίζας 5 (1), Γεωργαλλής 3 (1), Μπιλλής, Σταμάτης 8 (1), Παπαδάκης 9 (2), Τσαλμπούρης 4.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 7 (1), Παππάς 11 (1), Βουγιούκας, Καλάθης 8, Τζέιμς 11, Γκιστ 4, Λεκαβίτσιους 5 (1), Όγκαστ 6, Λοτζέσκι 3, Αντετοκούνμπο 9, Μήτογλου 9.

Ο MVP: Ο Κρις Σίνγκλετον μέτρησε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ξεχωρίζοντας σε μία συνολικά καλή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ο Σκληρός: Νίκος Παππάς, Μάικ Τζέιμς και Νικ Καλάθης βρέθηκαν σε καλή ημέρα και πρωταγωνίστησαν σε επιθετικό και οργανωτικό κομμάτι.

Ο Πεσμένος: Ο Ραμόν Χάρις έμεινε χαμηλά και δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης.

Ο Αόρατος: Ο Μπράντον Γιανγκ ήταν μία απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, καθώς δεν φάνηκε καθόλου στο ματς.

Η Στιγμή: Το 21-5 με το οποίο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods την τρίτη περίοδο «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς και έφερε τη νίκη για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ.

Η Γκέλα: Η άμυνα του Κολοσσού στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλή και ο Παναθηναϊκός Superfoods ξέφυγε με ευκολία στο σκορ.

Η Εξέδρα: Το Βενετόκλειο δεν γέμισε, ωστόσο οι φίλαθλοι του Κολοσσού χειροκρότησαν την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη για την φετινή της πορεία.

Η Διαιτησία: Συμεωνίδης, Θεονάς και Πιτσίλκας είχαν εύκολο έργο, απέφυγαν τα μεγάλα λάθη και δεν επηρέασαν σε κανένα σημείο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

Αναποδογυρίστηκε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου – Δείτε φωτογραφία

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τα ματς του Euro

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Πρωί πρωί την έβαψε η κόρη της Μελίνα - Δείτε φωτογραφίες

Σοκαριστικό βίντεο - Επιβάτης εκτινάχθηκε στο ντουλάπι χειραποσκευών από αναταράξεις σε πτήση



Σφοδρή απάντηση ΠτΔ σε ΑΚΕΛ: «Όταν γίνονται τοποθετήσεις για την οικονομία, πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί»

Σφοδρή απάντηση ΠτΔ σε ΑΚΕΛ: «Όταν γίνονται τοποθετήσεις για την οικονομία, πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί»

Απάντηση στο ΑΚΕΛ, το οποίο ανέφερε ότι ο χειρισμός της Κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας αποτελεί «βάναυση πρόκληση για την κοινωνία», έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top