ΕΛΛΑΔΑ

Eπιτέθηκαν άγρια στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης- Τον φυγάδευσαν και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο

Eπιτέθηκαν άγρια στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης-  Τον φυγάδευσαν και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο

Βίαιη φραστική και σωματική επίθεση δέχτηκε, το βράδυ του Σαββάτου 19/5, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχθηκε οργανωμένη και απρόκλητη επίθεση όταν, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, μετέβη στο σημείο όπου θα γινόταν η τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν αρχικά λετκικά, ζητώντας του να αποχωρήσει, και στη συνέχεια άσκησαν σωματική βία και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη. Η ασφάλεια του Δημάρχου κατάφερε να τον απομακρύνει από τον χώρο, ενώ αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Έντονη ήταν η καταδίκη της επίθεσης από σύσσωμο τον πολτικό κόσμο της χώρας. «Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

"Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας", επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter.

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει το περιστατικό, και ζητά τη σύλληψη των δραστών.  «Οι δράστες της φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως, και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ` όπου κι αν προέρχεται», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο twitter σημειώνει πως «πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας 'σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ'».

«Απόλυτα καταδικαστέα», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. «Η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις», τόνισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top