ΙΩΑΝΝΟΥ: «Σε 2,5 μήνες επτά περιπτώσεις δωροδοκίας γιατρών» - Για ταρίφες 500 ευρώ μίλησε ο Υπ. Υγείας

ΙΩΑΝΝΟΥ: «Σε 2,5 μήνες επτά περιπτώσεις δωροδοκίας γιατρών» - Για ταρίφες 500 ευρώ μίλησε ο Υπ. Υγείας

«Θα έπρεπε να ποινικοποιηθεί, αλλά δεν εξαρτάται από τον υπουργό Υγείας» η δωροδοκία και η μίζα, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Σε συνέντευξή του στην Κατερίνα Ηλιάδη («Πολίτης») ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι στους 2,5 μήνες που είναι στη θέση, «έχουν έρθει σε μένα επτά περιπτώσεις δωροδοκίας γιατρών σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο».

Όπως εξήγησε, ερωτηθείς για τις δωροδοκίες στον τομέα της υγείας, «και οι επτά αφορούσαν εγχειρήσεις με ταρίφα 500 ευρώ. Δυστυχώς, όταν ζητήσαμε από τους παραπονούμενους να κάνουν καταγγελία, αρνήθηκαν».

Για να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να διερευνηθεί υπόθεση χωρίς καταγγελία και ζητώντας από όποιον θέλει να καταγγείλει «φακελάκι» να παίρνει τηλέφωνο απευθείας στο γραφείο του.

Εγγυήθηκε δε ότι «θα γίνουν και σωστές διαδικασίες σε συνεργασία με την Αστυνομία και θα τύχει της περίθαλψης που θα ετύγχανε έτσι κι αλλιώς», σημειώνοντας ότι είναι εύκολο να αποδειχθεί η δωροδοκία, «αρκεί να συνεργαστούν οι ασθενείς».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE