ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Παντελώς αβάσιμο το αίτημα της Αστυνομίας» λέει το Δικαστήριο

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Παντελώς αβάσιμο το αίτημα της Αστυνομίας» λέει το Δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, δεν ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση των δύο ατόμων που συνελήφθησαν για σχεδιαζόμενα κτυπήματα κατά της Αστυνομίας.

Πρόκειται για 31χρονο κάτοικο της επαρχίας Λάρνακας και 41χρονο κάτοικο της επαρχίας Λευκωσίας.  

To δικαστήριο δεν ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας, λέγοντας ότι: «Η αίτηση είναι για αλλότριους λόγους».

Ο δεύτερος λόγος που το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση προσωποκράτησης των δύο, είναι γιατί «η αναφορά γενικά στις πληροφορίες δεν είναι ικανή να στερήσει την ελευθερία ατόμου αφού είναι αντίθετη με τις πρόνοιες του άρθρου 11 του συντάγματος».

Το δικαστήριο θεώρησε ότι, οι δύο ύποπτοι δεν συνδέονται με κανένα αδίκημα.

«Παντελώς αβάσιμο το αίτημα της Αστυνομίας» κατέληξε το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.