ΛΕΜΕΣΟΣ: Πυρκαγιά έκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Χανδριά

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πυρκαγιά έκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Χανδριά

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 και ώρα 12:30, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κοινότητα Χανδριά, στην Επαρχία Λεμεσού.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 13:30, αφού έκαψε 3,5 δεκάρια με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν ένδεκα άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης και εθελοντές - κάτοικοι της κοινότητας Χανδριών.

Η πυρκαγιά πιθανό να προκλήθηκε από χρήση εργαλείου κοπής μετάλλων (σμυρίλιο).

Λόγω του ότι είναι η δεύτερη δασική πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη αιτία μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα, το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμή έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει κάθε ενέργεια που πιθανό να προκαλέσει δασική πυρκαγιά, ιδιαίτερα τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα.

ΓΤΠ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE