ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τι αλλάζει στην πολιτογράφηση επενδυτών

ΚΥΠΡΟΣ: Τι αλλάζει στην πολιτογράφηση επενδυτών

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, μετά από πρόταση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, αποφάσισε ότι το Σχέδιο για την κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση επενδυτών στην Κύπρο, μετονομάζεται σε Κυπριακό Επενδυτικό Σχέδιο.

Το Σχέδιο αναθεωρείται με σκοπό την ενίσχυση των ασφαλιστικών δικλείδων ως εξής:

1.     Καθορισμός ορίου στην αποδοχή υποβολής αιτήσεων στις 700 ανά έτος με έναρξη εφαρμογής από το 2018.

2.     Καθορισμός του αναμενόμενου χρόνου εξέτασης της αίτησης που υποβάλλεται στα πλαίσια του Σχεδίου, στους έξι μήνες.

3.     Υιοθετείται κώδικας δεοντολογίας με σαφείς πρόνοιες για να αποφεύγονται υπερβολές και καταχρηστικές πρακτικές στη διαχείριση του Σχεδίου.

4.     Κάθε αίτηση υποβάλλεται σε ενισχυμένο έλεγχο διακρίβωσης των πραγματικών στοιχείων και δεδομένων (due diligence) με επιβάρυνση του αιτητή για το κόστος.

5.     Προσδιορίζεται ότι η χρονική περίοδος των τριών ετών διατήρησης της επένδυσης, στην περίπτωση που αφορά αγορά ακινήτου, θα ξεκινά μετά από την έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Συνολικά δημιουργείται ένα αρκούντως αυστηρό πλαίσιο ελέγχου και διαχείρισης.

ΓΤΠ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top