Ακυρώθηκε η οικονομική μελέτη για το ΓεΣΥ

Ακυρώθηκε η οικονομική μελέτη για το ΓεΣΥ

Την ακύρωση της διενέργειας της μελέτης για τον οικονομικό αντίκτυπο του ΓεΣΥ στα δημόσια Οικονομικά αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο.

Η μελέτη κρίθηκε άνευ ουσίας και αντικειμένου καθώς ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας διαθέτει δικές του επικαιροποιημένες μελέτες που διενεργήθηκαν από οίκους του εξωτερικού και καλύπτουν τη βιωσιμότητα του ΓεΣΥ μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με τη Μαριλένα Παναγή («Ο Φιλελεύθερος»), ο νόμος για το ΓεΣΥ καθορίζει και το ύψος των εισφορών.

Η απόφαση του Υπουργικού ήρθε στο προσκήνιο από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, η οποία μέσω ανακοίνωσης δήλωσε απογοήτευση.

«Η διενέργεια της μελέτης ούτε ακυρώνει ούτε αλλοιώνει αλλά ούτε και επιβραδύνει με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση του ΓεΣΥ όπως έχει νομοθετηθεί», καταγράφει η ΟΕΒ χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη τη μελέτη για τις οικονομικές επιπτώσεις του έργου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE