ΚΥΠΡΟΣ: ΄Άνοιγμα’ στον τομέα του διαστήματος θέλει το Υπουργείο Μεταφορών

ΚΥΠΡΟΣ: ΄Άνοιγμα’ στον τομέα του διαστήματος θέλει το Υπουργείο Μεταφορών

Η Κύπρος επιθυμεί να αποτελέσει μέρος της ανάπτυξης στον τομέα του διαστήματος και να επωφεληθεί από τα διαστημικά συστήματα που είναι σήμερα ουσιώδη για την ευημερία και την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών, δήλωσε το Σάββατο η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου.

Η Υπουργός μιλούσε στην τελετή έναρξης του διήμερου διαστημικού διαγωνισμού Startups «Act In Space» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO).

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στην παρουσία και του κορυφαίου επιστήμονα της ΝΑΣΑ και της ΕΣΑ, Καθηγητή Marcello Coradini. Εχοντας την τιμή να ονομάσουν έναν αστεροειδή με το όνομά του προς τιμήν του έργου του, ο Καθηγητής Coradini θεωρείται ως ένας από τους ιδρυτικούς πατέρες της εξερεύνησης του ηλιακού συστήματος και της πλανητολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE