Κινητοποίηση στο Βερολίνο από μεγάλη αντι-κυβερνητική διαδήλωση

Κινητοποίηση στο Βερολίνο από μεγάλη αντι-κυβερνητική διαδήλωση

Μεγάλη αντι-κυβερνητική διαδήλωση πραγματοποιεί σήμερα (27/5) στο Βερολίνο το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει σχεδιάσει ποτέ το κόμμα αυτό στη γερμανική πρωτεύουσα.

Οι διοργανωτές αναμένουν περίπου 15.000 άτομα, η αστυνομία όμως λέει πως δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τις 6-7.000.

Οι αρχές έχουν λάβει έκτακτα και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην σημειωθούν έκτροπα, καθώς παράλληλα με τη διαδήλωση των ακροδεξιών στο Βερολίνο έχουν οργανωθεί δεκατρείς διαφορετικές αντι-φασιστικές διαδηλώσεις.

Η κινητοποίηση ενάντια στη διαδήλωση των ακροδεξιών είναι μεγάλη και χαρακτηριστικό είναι πως συμμετέχουν και τα κλαμπ της πόλης, που διοργανώνουν πάρτι με αντιφασιστικό θέμα.

Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» διαδηλώνει –όπως ισχυρίζεται- ενάντια στην κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αλλά και εναντίον της «πολιτικής ελίτ».

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι με το πρόσχημα του αντισημιτισμού η ακροδεξιά μεταφέρει στους δρόμους –με την πρακτική των μεγάλων διαδηλώσεων- την ρατσιστική πολιτική της ιδεολογία.

Εξαιτίας των έκτακτων αστυνομικών μέτρων, αναμένεται πως πολλά σημεία της γερμανικής πρωτεύουσας θα παραλύσουν, κυρίως μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και του Κοινοβουλίου, δηλαδή την περιοχή όπου θα διαδηλώσουν οι ακροδεξιοί.

Να σημειωθεί πως στις εθνικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» συγκέντρωσε το 13% των ψήφων και εισήλθε για πρώτη φορά στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE