ΣΥΡΙΑ: Δεκάδες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

ΣΥΡΙΑ: Δεκάδες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 26 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και εννέα Ρώσοι μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23/5) στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα μ` αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση, οι Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε ομάδα Σύρων στρατιωτών και Ρώσων συμμάχων τους σε ερημική περιοχή της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τέσσερις Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην περιοχή αυτή, χωρίς πάντως να αναφέρει ημερομηνία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ομάδες ανταρτών επιτέθηκαν σε συστοιχία πυροβολικού του συριακού στρατού. Δύο Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι κατηύθυναν τα πυρά της συριακής συστοιχίας, σκοτώθηκαν επιτόπου. Πέντε άλλοι Ρώσοι στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ρωσικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Δύο απ` αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Το ρωσικό Υπουργείο ανακοίνωσε πως 43 αντάρτες σκοτώθηκαν στην ίδια μάχη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE