ΣΥΡΙΑ: Δεκάδες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

ΣΥΡΙΑ: Δεκάδες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 26 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και εννέα Ρώσοι μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23/5) στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα μ` αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση, οι Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε ομάδα Σύρων στρατιωτών και Ρώσων συμμάχων τους σε ερημική περιοχή της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τέσσερις Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην περιοχή αυτή, χωρίς πάντως να αναφέρει ημερομηνία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ομάδες ανταρτών επιτέθηκαν σε συστοιχία πυροβολικού του συριακού στρατού. Δύο Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι κατηύθυναν τα πυρά της συριακής συστοιχίας, σκοτώθηκαν επιτόπου. Πέντε άλλοι Ρώσοι στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ρωσικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Δύο απ` αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Το ρωσικό Υπουργείο ανακοίνωσε πως 43 αντάρτες σκοτώθηκαν στην ίδια μάχη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.