ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι προτάσεις μας για την ασφάλεια και υγεία στις σχολικές μονάδες από δασκάλους και νηπιαγωγούς

Οι προτάσεις μας για την ασφάλεια και υγεία στις σχολικές μονάδες από δασκάλους και νηπιαγωγούς

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σύμφωνα με ανακοίνωση της, θεωρεί εξέχον σημαντικά, ιδιαίτερα μετά τις δημόσιες, απαράδεκτες και προσβλητικές για τον διδασκαλικό κόσμο τοποθετήσεις τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, τα θέματα ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, δυστυχώς, το συγκεκριμένο ζήτημα, εδώ και μερικά χρόνια, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, χωρίς να δίνεται η οποιαδήποτε απάντηση. Είναι ξεκάθαρη η υπεκφυγή από πλευράς της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, το οποίο ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική για διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, να απαντήσουν ποιος έχει την αρμοδιότητα για την αξιολόγηση και εκτίμηση κινδύνων σε μια σχολική μονάδα. Για τους πιο πάνω λόγους, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, όπως κάνει πάντα, εισηγήθηκε στο τελευταίο ΔΣ της ΠΟΕΔ 15 προτάσεις που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών προτείνει όπως, στην αυριανή συνάντηση της 29ης Μαΐου με τον Υπουργό Παιδείας προταθούν και προβληθούν από τις 15 προτάσεις που καταθέσαμε ως πιο σημαντικές και άμεσες οι πιο κάτω:

Απαίτηση για αποδέσμευση κονδυλίων για άμεση επιδιόρθωση όλων των κτηριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού.

Υλοποίηση λεπτομερών ελέγχων και έκδοσης πιστοποιητικού καταλληλόλητας από το Υπουργείο για όλες τις σχολικές μονάδες.

Απαίτηση από το Υπουργείο λίστας εγκεκριμένων χώρων για διεξαγωγή εξωσχολικών δραστηριοτήτων, που να έχουν ελεγχθεί ως προς την καταλληλόλητά τους.

Συνέχιση της συζήτησης με χρονοδιαγράμματα και λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία.

Άμεση έναρξη διαλόγου για υιοθέτηση ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας, στη βάση της έκθεσης Καπαρδή.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναμένει την άμεση ανταπόκριση Υπουργείου και Κυβέρνησης στα πιο πάνω και δηλώνει πως θα είναι καυστική σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπεκφυγής λύσης του πιο πάνω προβλήματος.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανθρώπινο μέλος σε παραλία: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στη θάλασσα - Συνεχίζονται στη ξηρά

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



Θανατηφόρο στη Λάρνακα:  Στη δημοσιότητα το όνομα του 29χρονου μοτοσικλετιστή

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: Στη δημοσιότητα το όνομα του 29χρονου μοτοσικλετιστή

Σε οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 4.30 χθες το απόγευμα στο δρόμο Μενεού προς Περβόλια στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του ο Arun Kumar 29 ετών από την Ινδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top