ΑΟΖ: ΤΟΤΑΛ και ΕΝΙ συμφώνησαν σε συνδιαχείριση του τεμαχίου «8»

ΑΟΖ: ΤΟΤΑΛ και ΕΝΙ συμφώνησαν σε συνδιαχείριση του τεμαχίου «8»

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για τη σύναψη συμφωνίας για συνδιαχείριση του τεμαχίου «8» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η γαλλική εταιρεία ΤΟΤΑΛ σε συνεδρίαση στο Προεδρικό, η συμφωνία φαίνεται να ολοκληρώθηκε, καθώς η ιταλική ΕΝΙ δέχτηκε τη συνδιαχείριση.

Σε ποσοστό 50-50, οι δύο εταιρείες αναμένουν πλέον την τυπική έγκριση και διαμόρφωση των συμβολαίων από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως ενημέρωσε ο Γιώργος Λακκοτρύπης την Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής την Τρίτη (29/5) σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ συζητούν πλέον και την επέκταση της συνεργασίας σε άλλα τεμάχια.

Ο Υπουργός Ενέργειας προχώρησε, επίσης, σε ενημέρωση σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με το Ισραήλ όσον αφορά στο κοίτασμα «Αφροδίτη».

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE