Fitch: Η τουρκική λίρα έχασε το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου

Fitch: Η τουρκική λίρα έχασε το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου

Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας ασκεί πιέσεις στα δημοσιονομικά των δήμων της Τουρκίας λόγω του δανεισμού που έχουν σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με την Fitch Ratings.

Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι οι αξιολογήσεις των τουρκικών δήμων περιλαμβάνουν την υποτίμηση της τουρκικής λίρας κατά 30%, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από την υποχώρηση της λίρας εντός του 2018, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι τυχών περαιτέρω υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος θα μπορούσε να αποδυναμώσει την πιστοληπτική αξιολόγηση των δήμων, ιδίως αν μια τέτοια εξέλιξη συνοδεύεται από σημαντική οικονομική αναταραχή.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE