Fitch: Η τουρκική λίρα έχασε το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου

Fitch: Η τουρκική λίρα έχασε το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου

Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας ασκεί πιέσεις στα δημοσιονομικά των δήμων της Τουρκίας λόγω του δανεισμού που έχουν σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με την Fitch Ratings.

Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι οι αξιολογήσεις των τουρκικών δήμων περιλαμβάνουν την υποτίμηση της τουρκικής λίρας κατά 30%, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από την υποχώρηση της λίρας εντός του 2018, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι τυχών περαιτέρω υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος θα μπορούσε να αποδυναμώσει την πιστοληπτική αξιολόγηση των δήμων, ιδίως αν μια τέτοια εξέλιξη συνοδεύεται από σημαντική οικονομική αναταραχή.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Υπέκυψε στο μοιραίο ο νεαρός Χρήστος Χρηστάκη, 19 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο American Medical Center στη Λευκωσία ύστερα από κρίσιμο τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας, 18 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE