Καυγάς για το Κυπριακό – «Μείνετε με την κατοχή» - «Σας ζητώ να ανακαλέσετε» - VIDEO

Καυγάς για το Κυπριακό – «Μείνετε με την κατοχή» - «Σας ζητώ να ανακαλέσετε» - VIDEO

Σε τρικούβερτο καυγά με βαρείς χαρακτηρισμούς εξελίχθηκε συζήτηση για το Κυπριακό το μεσημέρι της Τετάρτης (30/5).

Χρύσης Παντελίδης (ΔΗΚΟ) και Γιάννος Λαμάρης (ΑΚΕΛ) ανέβασαν την ένταση διαφωνώντας τόσο για το Πλαίσιο Γκουτέρες όσο και για τη φιλοσοφία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο μεσημεριανής εκπομπής του ΡΙΚ.

Μετά από την τελευταία παρέμβαση του Χρύση Παντελίδη, ο οποίος είναι υποψήφιος για το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ, ο Γιάννος Λαμάρης απάντησε με δόση ειρωνείας «μείνετε με την κατοχή κύριε Παντελίδη».

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παντελίδη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Λαμάρη να ανακαλέσει αυτή την προσβολή.΄

«Μιλάτε σε ένα Αμμοχωστιανό και θα ήθελα πάρα πολύ να σταματήσετε αυτή τη λάσπη, όποιος διαφωνεί με την κάκιστη λύση που προτείνετε εσείς να τον χαρακτηρίζετε ότι προτιμά την κατοχή», δήλωσε έντονα.

Ο κ. Λαμάρης είπε ότι δεν θα ανακαλέσει, ενώ ο Χρύσης Παντελίδης συνέχισε υπενθυμίζοντας την καταγωγή του και το ότι βλέπει το σπίτι του κατεχόμενο «εδώ και 43χρόνια».

«Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε εμένα και όλους τους πρόσφυγες επειδή εσείς αποφασίσατε να δώσετε τις περιουσίες στους παράνομους χρήστες», τόνισε.

«Την περιουσία σας δεν τη δίνουν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού μέσα από μια ομοσπονδία αλλά η άρνηση να συζητήσετε», απάντησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHUy1Hj-Y_8&feature=youtu.be

«Τη δίνει το Πλαίσιο Γκουτέρες που αποδέχεστε», εξήγησε ο Χρύσης Παντελίδης, χωρίς να χαμηλώνουν οι τόνοι.

Καταλήγοντας, ο κύριος Λαμάρης υποστήριξε ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση, προκαλώντας την απάντηση του Χρύση Παντελίδη ο οποίος υπογράμμισε ότι οι πολιτικές των τελευταίων δέκα χρόνων είναι αυτές που οδηγούν στη διχοτόμηση.

Αλέκος Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Συνεδριάζει το Εθνικό στη Γενεύη ενόψει της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για Κυπριακό - Δείτε φωτογραφίες

Συνεδριάζει το Εθνικό στη Γενεύη ενόψει της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για Κυπριακό - Δείτε φωτογραφίες

Ξεκίνησε στις 12.10 στη Γενεύη, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για το Κυπριακό, με δείπνο που θα παραθέσει το βράδυ της Δευτέρας ΓΓ των ΗΕ προς τις αντιπροσωπείες των μερών που συμμετέχουν στη συνάντηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE