ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνουν μαιευτικές κλινικές

ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνουν μαιευτικές κλινικές

Το Υπουργείου Υγείας, ειδοποίησε ότι αναστέλλεται η λειτουργία μαιευτικών – γυναικολογικών κλινικών Παγκυπρίως, οι οποίες βάσει νόμου λειτουργούν παράνομα από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Αιτία για την ειδοποίηση, ήταν η μη εργοδότηση, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι προδιαγραφές και οι κλινικές να καθίστανται παράνομες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Φιλελεύθερος’ η έλλειψη μαιών και η μη σωστή στελέχωση των ιδιωτικών μαιευτικών κλινικών είναι ένα πρόβλημα το οποίο παρουσιάζεται κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια, με την Βουλή να ανανεώνει την αναστολή της εφαρμογής της συγκεκριμένης πρόνοιας της σχετικής νομοθεσίας κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης ότι οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες μαίες για να εργοδοτηθούν στον ιδιωτικό τομέα ενώ και η πληροφόρηση της οποίας τυγχάνουν από το υπουργείο Υγείας σε σχέση με τον αριθμό των μαιών που θα αποφοιτήσουν από τις σχολές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι ασαφής. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE