Δικαίωση στο Ανώτατο για πρώην Υπαρχηγό Αστυνομίας – Στη διάθεσή του το πόρισμα

Δικαίωση στο Ανώτατο για πρώην Υπαρχηγό Αστυνομίας – Στη διάθεσή του το πόρισμα

Το περιεχόμενο του πορίσματος της έρευνας για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που είχε αποκαλύψει το ThemaOnline (28/04/2016), πλέον είναι στη διάθεση του δικηγόρου του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου.

Την Πέμπτη (31/05) το Ανώτατο Δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση απέρριψε το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας να μην αποκαλυφθεί το πόρισμα στον κατηγορούμενο.

Η Νομική Υπηρεσία είχε προβάλει ως επιχείρημα ότι το πόρισμα αποτελούσε νομικό σημείο.

Ταυτόχρονα, το Ανώτατο ξεκαθάρισε ότι ισχύει η απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου και έτσι το πόρισμα θα πρέπει να παραδοθεί στην υπεράσπιση του κ. Ανδρέα Κυριάκου.

Αυτή η νομική εξέλιξη πιστεύεται πως δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Ο τέως Υπαρχηγός διώκεται ποινικά, καθώς κρίθηκε ότι ενδεχομένως να διέρρευσε πληροφορίες που καταδείκνυαν γκάφες που έγιναν από πλευράς Αστυνομίας στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών αλλά και ενδεχόμενη διαφθορά του σώματος.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE