Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Μην μας πουν να χτυπήσουμε άλλη πόρτα»

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Μην μας πουν να χτυπήσουμε άλλη πόρτα»

«Δεν μας ενδιαφέρει η Γερουσία», διεμήνυσε με περισσή αλαζονεία ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας να μπει στον πάγο η παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

«Εμάς ένα πράγμα μας ενδιαφέρει. Συζήτησα το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ; Το έκανα. Συζητήσαμε γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αντιπροσωπειών μας; Ναι το κάναμε», είπε σε live συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Star TV.

Και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην κάποιο νομικό λάθος αναφορικά με τη συμφωνία για την πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών stealth στην Άγκυρα: «Εμείς λέμε ότι οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός μας εταίρος. Ως τέτοιος στρατηγικός εταίρος μην μας πουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουμε άλλη πόρτα».

Νίκη στις εκλογές

Αναφερόμενος στη διπλή αναμέτρηση -προεδρικές και βουλευτικές εκλογές- της 24ης Ιουνίου ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε σίγουρος για την επικράτησή του από τον πρώτο γύρο.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι [οι εκλογές] θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο», είπε βάζοντας ως στόχο το κόμμα του να κατακτήσει πάνω από 300 έδρες στη Βουλή. Κι απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να τον βοηθήσουν να υλοποιήσει το όραμά του: «Αν υπάρχει ισχυρή Βουλή πίσω από τον Πρόεδρο, τότε ο Πρόεδρος θα έχει μια πολύ ταχύτερη διαδικασία λήψης αποφάσεων απ’ ό,τι με το τρέχον σύστημα διακυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE