Ένα... παράδοξο μυστικό για την απώλεια βάρους

Ένα... παράδοξο μυστικό για την απώλεια βάρους

Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά το να τρώει κανείς με τα μάτια δεμένα ή τα φώτα σβηστά μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Όταν τρώει κανείς στο σκοτάδι δεν βλέπει το φαγητό του με αποτέλεσμα να μην προκαλείται έκκριση σάλιου και γαστρικών υγρών, κι έτσι το φαγητό είναι δυσκολότερο να καταναλωθεί.

Το συμπέρασμα βασίζεται σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Κωστάντζας στη Γερμανία. Στο πλαίσιο της έρευνας, συγκεντρώθηκε δείγμα 90 ανθρώπων με τους 50 να έχουν δεμένα μάτια και τους 40 όχι.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν είχαν φάει δύο ώρες πριν το πείραμα, κλήθηκαν να φάνε από τρία μπολ με μετρημένη ποσότητα παγωτού κεράσι, καραμέλα και βανίλια, για 15 λεπτά.

Όταν το διάστημα αυτό πέρασε, οι ερευνητές μέτρησαν πόσο παγωτό είχε απομείνει και ρώτησαν τους συμμετέχοντες πόσο πίστευαν πως είχαν φάει.

Διαπιστώθηκε πως κατά μέσο όρο στο γκρουπ που έβλεπε κάθε συμμετέχων είχε φάει 116 γραμμάρια, ενώ στο γκρουπ με τα δεμένα μάτια είχαν φάει περίπου 105 γραμμάρια.

Επίσης η ομάδα με τα δεμένα μάτια είχε σημαντικά μεγαλύτερη εκτίμηση σχετικά με το πόσο είχε φάει -197 γραμμάρια- ενώ εκείνοι που έβλεπαν εκτιμούσαν πως είχαν φάει 159 γραμμάρια.

Η επικεφαλής ερευνήτρια εκτιμά πως η οπτική αποστέρηση αυξάνει την ποσότητα που νομίζουμε πως καταναλώνουμε αξιοποιώντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο παρά αναμνήσεις και προσδοκίες, πχ. την ανάμνηση μιας άλλης φοράς που νιώσαμε χορτάτοι μόνο αφότου είχαμε αδειάσει όλο το πιάτο.

 

 

Από OnMed.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE