Υπ. Άμυνας ΗΠΑ: Πρώτα αποπυρηνικοποίηση για Βόρεια Κορέα και μετά χαλάρωση κυρώσεων

Υπ. Άμυνας ΗΠΑ: Πρώτα αποπυρηνικοποίηση για Βόρεια Κορέα και μετά χαλάρωση κυρώσεων

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα εξασφαλίσει χαλάρωση των διεθνών κυρώσεων και πιθανόν οικονομική βοήθεια μόνο αφού επιδείξει ότι έχει κάνει «επαληθεύσιμα και αμετάκλητα» βήματα προς την αποπυρηνικοποίησή της και επανέλαβε ότι περιμένει ότι θα υπάρξουν πολλά εμπόδια ενόψει και κατά τη διάρκεια της συνόδου του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

«Μπορούμε να αναμένουμε, στην καλύτερη περίπτωση, έναν ανώμαλο δρόμο» στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ο Μάτις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο πριν μπει στον χώρο όπου επρόκειτο να έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, στο περιθώριο μιας συνόδου για την ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.

«Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα θα λάβει αρωγή μόνο αφού επιδείξει (πως έκανε) επαληθεύσιμα και αμετάκλητα βήματα προς την αποπυρηνικοποίηση», επέμεινε ο Μάτις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Νέες απειλές Τραμπ στο Ιράν: Φορτώνουμε τα πλοία μας με τα καλύτερα πυρομαχικά, θα τα χρησιμοποιήσουμε αν δεν υπάρξει συμφωνία

LIVE: Νέες απειλές Τραμπ στο Ιράν: Φορτώνουμε τα πλοία μας με τα καλύτερα πυρομαχικά, θα τα χρησιμοποιήσουμε αν δεν υπάρξει συμφωνία

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE