Στη Λευκωσία ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας

Στη Λευκωσία ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας

Την Κύπρο επισκέπτεται επίσημα την Πέμπτη (7/6) ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα έχει επαφές με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, ενώ οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν και Μνημόνιο Διοικητικής Συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελλάδας, που αναμεταδίδει η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, ο κ. Κοντονής θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο, προστίθεται.
 
Αναφέρεται εξάλλου ότι κατά τη συνάντησή τους, την Πέμπτη, οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Διοικητικής Συνεργασίας και θα συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς τους. Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα περιλαμβάνονται ζητήματα Διοικητικής Δικαιοσύνης, με έμφαση στις υποθέσεις Διεθνούς Προστασίας, συνεργασίας στην ανάπτυξη προγραμμάτων απεξάρτησης, και επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων, επιμόρφωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Αναφέρεται τέλος ότι ο κ. Κοντονής θα επισκεφθεί επίσης το «Κέντρο Ασυνόδευτων Παιδιών», ενώ το Σάββατο, 9 Ιουνίου, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

Στους δρόμους βρίσκονται ήδη οι αγρότες της Κύπρου οι οποίοι σήμερα, από τις 10:15 π.μ, κατευθύνονται με τρακτέρ και άλλα μέσα, προς το Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία για επίδοση ψηφίσματος ενώ θα καταλήξουν στο Σπίτι της Ευρώπης, όπου θα επιδοθεί επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE