Μακρόν-Νετανιάχου αμετακίνητοι στις θέσεις τους

Μακρόν-Νετανιάχου αμετακίνητοι στις θέσεις τους

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου προέτρεψε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να στρέψει την προσοχή του στην αντιμετώπιση της «επιθετικότητας» του Ιράν «στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής.

Eξηγώντας πως θεωρεί ότι δεν χρειάζεται πλέον να πείσει το Παρίσι να εγκαταλείψει τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που είχε συναφθεί το 2015, διότι αυτή θα καταρρεύσει υπό το βάρος των οικονομικών κυρώσεων.

Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε το Παρίσι για συνομιλίες με τον Μακρόν, εντός των ορίων της περιοδείας του στην Ευρώπη για να πείσει τις ευρωπαϊκές μεγάλες δυνάμεις που είχαν υπογράψει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ) το 2015 (Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) να μιμηθούν το παράδειγμα της Ουάσινγκτον και να υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση έναντι του Ιράν.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα και ανακοίνωσαν πως επιβάλλουν ξανά όλες τις κυρώσεις που επέβαλαν πριν από το 2015.

«Δεν ζήτησα από τη Γαλλία να αποσυρθεί από το ΚΟΣΔ επειδή θεωρώ ότι βασικά θα διαλυθεί από το βάρος των οικονομικών δυνάμεων», εξήγησε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μακρόν.

«Αν έχεις μια κακή συμφωνία δεν είναι αναγκαστικό να την τηρείς, ειδικά αν βλέπεις ότι το Ιράν κατακτά τη μια χώρα μετά την άλλη και δεν μπορείς να το χωρίσεις αυτό από την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής, συνέχισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Με αναφορά στην ιστορική σημασία της ανεξαρτησίας αλλά και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα για την 65η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες, «υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, σημειώνοντας τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE