Αντιδρούν οι διεθνείς διπλωμάτες για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου - 'Προεκλογική ρητορική'

Αντιδρούν οι διεθνείς διπλωμάτες για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου - 'Προεκλογική ρητορική'

«Προεκλογική ρητορική» οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για το προσφυγικό εκτιμούν οι Βρυξέλλες.

Ως "υπερβολικές" και "στο πλαίσιο προεκλογικής ρητορικής" χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί "παγώματος" της "συμφωνίας με την Ελλάδα για το προσφυγικό, Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι που ενημέρωσαν τις τελευταίες ώρες τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, αρμόδια για το θέμα πηγή που μίλησε στο ΚΥΠΕ επεσήμανε ότι "η ευρωτουρκική συμφωνία λειτουργεί, αλλά η διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα (όχι η πολυμερής με την ΕΕ) είχε ήδη αδρανήσει από πολύ καιρό". Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπήρξε ήδη επικοινωνία του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE