Γιλντιρίμ: «Πάγωσε η συμφωνία με την Ελλάδα όχι με την ΕΕ»

Γιλντιρίμ: «Πάγωσε η συμφωνία με την Ελλάδα όχι με την ΕΕ»

Πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι και η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς, ανέφερε ότι “ως γείτονάς μας αυτό που έκανε η Ελλάδα (με τους 8) δεν είναι δυνατό να το αποδεχτούμε. Κάνουμε μεγάλο αγώνα. Δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονία να αφήνεις ελεύθερους αυτούς τους FETO (γκιουλενιστές) που έγιναν αιτία να πεθάνουν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια σε αυτή τη χώρα”.

Ωστόσο ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως θέλει να ξεκαθαρίσει, για να μην υπάρχει περιθώριο παρεξήγησης, ότι υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία άλλη με την ΕΕ. “Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα αναστολής της συμφωνίας με την ΕΕ δεν τίθεται”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Μπορεί η Λευκωσία να εκφράζει σε όλους τους τόνους τη βούλησή της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, ωστόσο ο παράγοντας Τουρκία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE