Ρουμανία: Η κυβέρνηση διαδήλωσε κατά του κράτους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ρουμανία: Η κυβέρνηση διαδήλωσε κατά του κράτους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Βουκουρέστι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Καταγγέλλουν κατασκευασμένες κατηγορίες περί διαφθοράς σε βάρος πολιτικών και υποστηρίζουν πως πρόκειται για πλεκτάνη με ενορχηστρωτές τις υπηρεσίες πληροφοριών και τον πρόεδρο της Ρουμανίας.

«Ήρθα εδώ για να υποστηρίξω μια σωστή δικαιοσύνη, κι όχι μια που κατασκευάζεται με ψεύτικες ποινικές υποθέσεις και ψευδομάρτυρες», είπε ένας διαδηλωτής.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της πρωθυπουργού Νταντσίλα και άλλων κυβερνητικών στελεχών στην κινητοποίηση.

«Είναι πολύ περίεργο, μια διαδήλωση που διοργανώνεται από τα κόμματα που είναι στην εξουσία, ενάντια στο βαθύ κράτος, όπως το αποκαλούν. Το βαθύ κράτος είναι συνήθως αλληλένδετο με την θεωρία συνωμοσίας», είπε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Αντρέι Ταράνου.

Τα τελευταία χρόνια, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έχουν επιτύχει την καταδίκη πολλών πολιτικών, οι οποίοι καταγγέλλουν πως οι εισαγγελείς έχουν υπερβολική εξουσία και πως παρακολουθούν παρανόμως τηλεφωνικές συνομιλίες.

gr.euronews.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE