ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Έμειναν οι λεπτομέρειες – Στον δρόμο 800 εργαζόμενοι

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Έμειναν οι λεπτομέρειες – Στον δρόμο 800 εργαζόμενοι

Από ώρα σε ώρα και από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακηρυχθεί και επίσημα ο γάμος Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και Ελληνικής.

Σύμφωνα με τη Θεανώ Θειοπούλου («Ο Φιλελεύθερος») οι διαπραγματεύσεις ρυθμίζουν θέματα νομικά, προσωπικού, διαδικαστικά και υποδομών.

Δεν αποκλείεται την Τετάρτη (13/6) στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Χάρης Γεωργιάδης να ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Το κράτος θα πρέπει να καλύψει το χρηματοδοτικό έλλειμμα που προκύπτει μεταξύ των καταθέσεων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και των εξυπηρετούμενων δανείων τεσσεράμισι δισεκατομμυρίων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία φαίνεται να καταλήγουν στην Ελληνική Τράπεζα.

Τέσσερα δισεκατομμύρια θα καλυφθούν από κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν για στήριξη του Συνεργατισμού, ενώ το κενό, το οποίο παραμένει, υπολογίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία θα παραχωρηθούν κρατικές εγγυήσεις.

Σ’ ότι αφορά στο προσωπικό, οι 2.670 εργαζόμενοι της ΣΚΤ μπήκαν σε υποκατηγορίες.

1000 με 1.100 θα μεταφερθούν στην Ελληνική, 800 στον φορέα μη εξυπηρετούμενων δανείων που διαχειρίζεται η Altamira και 800 θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Την Πέμπτη (14/6) οι ηγεσίες των Συντεχνιών θα ζητήσουν διευκρινίσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»: Τι γνωρίζουμε για τη συμφωνία για τη Γάζα - Τα θολά σημεία και τι ακολουθεί

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»: Τι γνωρίζουμε για τη συμφωνία για τη Γάζα - Τα θολά σημεία και τι ακολουθεί

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν στην πρώτη φάση του σχεδίου του, για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων. Ωστόσο, παρά την ανακοίνωση, οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίστηκαν στη Λωρίδα.

BEST OF TOTHEMAONLINE