Ο Πρόεδρος δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

Ο Πρόεδρος δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τη Δευτέρα (11/6), στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία παρών ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παντελής Λεπτός δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος και των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και οικοδομών.

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως «το θέμα της έγκαιρης έκδοσης διαφόρων αδειών για να μην υπάρχει καθυστέρηση και της αλλαγής του συστήματος έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας».

Είπε ακόμη ότι, σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου, οι αρμοδιότητες και ευθύνες για την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας δίδονται σε ιδιώτες, κυρίως πολιτικούς μηχανικούς, ώστε «να ετοιμάζουν όλες τις άδειες και τα πιστοποιητικά για έκδοση τίτλου ιδιοκτησίας. Αυτό θα βοηθήσει και τους αγοραστές και τους πωλητές», πρόσθεσε.

Ο κ. Λεπτός ανέφερε ότι η ανταπόκριση από την Κυβέρνηση ήταν πάρα πολύ θετική και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν συναντήσεις ανάμεσα στον Σύνδεσμο και τον Υπουργό Εσωτερικών και λειτουργών εμπλεκόμενων κυβερνητικών τμημάτων.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην αγορά ακινήτων, είπε ότι είναι πολύ καλύτερα από πριν τρία χρόνια και πως τα δύσκολα έχουν ξεπεραστεί, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε.  

Τέλος, ο κ. Λεπτός ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πρωτοφανές ενδιαφέρον από ξένους για να επενδύσουν στην Κύπρο.

ΓΤΠ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE