ΥΠΕΞ Ιαπωνίας: Θα χρειαστούν δεκαετίες για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση

ΥΠΕΞ Ιαπωνίας: Θα χρειαστούν δεκαετίες για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τάρο Κόνο θεωρεί ότι η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία, παρότι η καταστροφή των πυρηνικών όπλων δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο.

«Υπάρχουν πολλά βήματα για την αποπυρηνικοποίηση. Η απόλυτη καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων θα χρειαστεί δεκαετίες. Ωστόσο, η καταστροφή των πυρηνικών όπλων και ο παροπλισμός των αντίστοιχων πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν απαιτεί πολύ χρόνο», δήλωσε ο ιάπωνας ΥΠΕΞ ενώπιον του κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το δίκτυο NHK.

Ο Νοτιοκορεάτης προεδρικός σύμβουλος Μουν Γιουνγκ-ιν εξέφρασε παρόμοια άποψη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Nikkei, υποστηρίζοντας ότι η διευθέτηση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και τον παροπλισμό των σχετικών εγκαταστάσεων θα χρειαστεί μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τον Μουν, η Βόρεια Κορέα πιθανόν να ζητήσει πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές εγγυήσεις ως αντάλλαγμα για την αποπυρηνικοποίησή της.

Ο Τραμπ είπε μετά την υπογραφή του κειμένου με τον Κιμ ότι η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

ΑΠΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στη Διάσκεψη των ΗΕ για τους Ωκεανούς ο ΠτΔ - Θα μιλήσει στην ειδική εκδήλωση

Στη Διάσκεψη των ΗΕ για τους Ωκεανούς ο ΠτΔ - Θα μιλήσει στην ειδική εκδήλωση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει σήμερα στις εργασίες της 3ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς που πραγματοποιούνται στη Νίκαια, της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE