Χαιρετίζει τη συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών – Βόρειας Κορέας

Χαιρετίζει τη συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών – Βόρειας Κορέας

«Θετικά εντυπωσιακή εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τη συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βόρειο Κορέα.

«Μακάρι αυτό το χρονίζον πρόβλημα με την Κορέα και τα ζητήματα της ανάπτυξης και διασποράς των πυρηνικών όπλων να φτάσουν σε ένα τέρμα», είπε και σημείωσε ότι η Κύπρος έχει ενδιαφέρον να υπάρχει ένα όσο το δυνατόν γίνεται πιο σταθερό διεθνές περιβάλλον, διότι οι αναταράξεις που παρατηρούνται τελευταίως, αλλά και ανησυχητικά φαινόμενα, όπως η ένταση ανάμεσα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ «σίγουρα δεν είναι επωφελείς και μπορούν να προβληματίζουν περισσότερο μικρές χώρες, όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία».

Η βελτίωση των διεθνών σχέσεων, η αποφυγή κλίματος εντάσεων και συγκρούσεων είναι προς όφελος όλου του κόσμου, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, και μπορεί, κατέληξε, «να αποβεί χρήσιμη και για την περίπτωση της Κύπρου για να έχουμε το ενδιαφέρον που επιζητούμε για τη λύση του Κυπριακού και για να πειστεί η Τουρκία να κάνει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις».

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE