Κ. Μητσοτάκης: «Να πάει η συμφωνία για το ονοματολογικό στη Βουλή πριν υπογραφεί»

Κ. Μητσοτάκης: «Να πάει η συμφωνία για το ονοματολογικό στη Βουλή πριν υπογραφεί»

Να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτσι ώστε να πάει η συμφωνία για το ονοματολογικό στη Βουλή πριν υπογραφεί, ζήτησε ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά από τις κάμερες, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μια «βαθιά προβληματική συμφωνία», η οποία παραχωρεί τη γλώσσα και την εθνότητα.

Επιπλέον, μίλησε για «εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας, καθώς ο εταίρος (ΑΝΕΛ) έχει εκφράσει τις διαφωνίες του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να γίνει πάει η συμφωνία στη Βουλή και τόνισε ότι σε αυτό πρέπει να συμβάλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως «ρυθμιστής του πολιτεύματος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητές τους και υπογράμμισε ότι θα κινηθεί με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE