ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα - Σεβασμός στις επιφυλάξεις

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα - Σεβασμός στις επιφυλάξεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε την Παρασκευή (15/6) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την ηγεσία της πΓΔΜ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για την επίτευξη συμφωνίας σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί για πολλά χρόνια. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση παρέμβασης στο εσωτερικό της Ελλάδας, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ότι με μια τέτοια συμφωνία μπορεί να αποτραπούν οι όποιες διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο όνομα του αλυτρωτισμού, αλλά και να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητη επιρροή τρίτων χωρών, που θα μπορούσε να επιβουλεύεται τα ελληνικά συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος μετέφερε στον Πρωθυπουργό την πεποίθηση ότι αυτή η ειρηνική διευθέτηση της διαφοράς και η συνεπακόλουθη εξομάλυνση των σχέσεων θα αποβούν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, διότι η σχέση καλής γειτονίας θα καλλιεργήσει το έδαφος για αμοιβαία επωφελείς συναλλαγές, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα θα μπορεί  γενικότερα να αναπτύξει ηγετικό ρόλο και επιρροή μέσα στον χώρο των Βαλκανίων.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε και τον σεβασμό του στις ευαισθησίες και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από μερίδα του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εκείνο που θα πρέπει να επικρατήσει, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, είναι μια απόφαση για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Ελλάδας.

Τέλος, κατέληξε ότι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα εκφρασθεί και θα πάρει την τελική απόφαση μέσα από τους εκπροσώπους του στη Βουλή και ευχήθηκε το καλύτερο για την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE