Συγκεκριμένα, συνεχίζεται για τρίτη και τελευταία ημέρα η συζήτηση στην ελληνική Βουλή, επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία εναντίον της Κυβέρνησης για τη συμφωνία με την πΓΔΜ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την ονομαστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με όσα έχουν, μέχρι στιγμής, δηλώσει τα κόμματα ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης. Η Ένωση Κεντρώων ζητά με επιστολή της τη δέσμευση της ΝΔ ότι σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα ανατρέψει τη συμφωνία. Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση ενώ η Χρυσή Αυγή έχει αποβληθεί από τη διαδικασία.
Κατά τη σημερινή μέρα θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Εν τω μεταξύ, διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης μετά την ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία.
Το βράδυ της Παρασκευής η τροχαία επιχείρησε να σταματήσει το όχημα του Μπαρμπαρούση στην περιοχή του Αντιρρίου. Ο βουλευτής ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, και τελικά ο Μπαρμπαρούσης να διαφύγει.
Δυνάμεις της Αστυνομίας ερευνούν τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς πιστεύεται ότι εκεί κρύβεται ο Μπαρμπαρούσης, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για το περιστατικό.
Από ΚΥΠΕ